Ogranak Pijani poskok

Sjedili smo par mjeseci nakon trodnevnog hodanja Srednjim Velebitom nas četvorica i iznosili još uvijek svježe dojmove i sjećanja,prepričavali događaje sa tog izleta.U jednom trenutku Mislav je počeo pričati o tome da bi bilo dobro da imamo neko ime,grupu oko koje bi se okupili s obzirom da već jedno vrijeme zajedno planinarimo,po kojoj bi bili prepoznatljivi.Svi smo objeručke to prihvatili te počeli malo detaljnije analizirati i planirati.

Pošto smo svi već bili članovi PD Susedgrad neki sa već preko 25 godina staža,od rođenja,a neki odnedavno želja nam je bila da pokušamo tu našu grupu implementirati pod kapu matičnog društva kao podmladak,omladinsku sekciju.

U prvi čas ideja je bila dobra ali smo zaključili da nam je draga sloboda odlučivanja i rada po vlastitim,našim uvjetima bez mješanja,ajmo reč,vanjskih faktora.E,sad je tu već došlo i do razilaska u mišljenjima.Svaki od nas imao je svoju viziju ovoga projekta.Pretresajući sve ideje i prijedloge došli smo do zaključka da da čemo biti grupa za sebe s time da je članstvo u PD Susedgrad obavezni uvjet jer na taj način čemo pokušati društvo malo pomladiti,a nama će ostati toliko nam cijenjena autonomija.

Veliko pitanje je bilo i ime pod kojim čemo se okupiti.Opet su se sive stanice užarile od rada i iznjedrile ime OGRANAK PIJANI POSKOK.

OGRANAK jer smo namjeravali biti,a to smo i postali,sekcija mladih u PD Susedgrad PIJANI jer smo prije te godine zaglibili uz Milu Prpića i njegovu rakiju,koju još osjećamo u grlu,na Ravnome Dabru

POSKOK jer smo preko Budakovog brda i Bačić kuka sreli toliko tih rogato-gmizečih beštija da su nam postali prava opsesija i na neki način nas zbližila. U studenome 2008 godine rođen je OGRANAK PIJANI POSKOK.

Ubrzo je napisan i STATUT O.P.P.-a kojime smo uveli naše ideje u smislenu cjelinu i red, te regulirali pravila kako postati članom .

Za primjer evo nekoliko uredbi koje moraju biti ispunjene da bi se postalo članom:
- uredno podmirena članarina za tekuću godinu u PD Susedgrad
- prisustvovanje barem jednom jednodnevnom izletu pod našim vodstvom
- prisustvovanje višednevnom izletu pod našim vodstvom

Ovo su samo neki od uvjeta koje mora steći 'pripravnik' da bi mogao pristupiti inicijaciji u O.P.P.Također O.P.P. svojom mišlju,radom i mudrošču vode '4 stariješine'- Matija Bosak, Mislav Baličević, Marko i Nikola Sedmak, koji su i utemeljitelji ove grupacije.

Odlučeno je da jednom na godinu nove članove prihvačamo kroz obred inicijacije koja se održava prvi vikend u veljači na Kamenim svatima.

Krenuli smo od četiri člana koji su uz svoju zezanciju i vječno dječački pogled na svijet htijeli okupiti čim više mladih oko ove ideje koju su uspjeli izvesti i prezentirati na svoj način. Od kraja 2008 do danas tj.u samo tri 'inicijaciska ciklusa' imamo tridesetak punopravnih članova uz još desetak 'pripravnika'koji nam se pridružuju s vrijemena na vrijeme te če također bit iinicirani slijedećih godina.Rad O.P.P.-a zasniva se na planinarenju i veselom druženju.Sastajemo se najmanje jednom mjesečno te na sastancima raspravljamo o tekućoj planinarskoj problematici, slijedećim izletima,prošlim izletima te se na kraju dobro proveselimo.Što se tiče planinarskih izleta oni su podjeljeni na nekoliko vrsta:

GLAVNI IZLET - obično 3-4 dana hodanja i on nam je centralni događaj godine na kojega se troši najviše vremena,logistike i snaga te je i veoma atraktivan

SEKUNDARNI IZLET - 2-3 dana hodanja koja planiramo usputno te ne zahtjeva preveliku logistiku prije polaska,a članovi na sve moguće i nemoguće načine pokušavaju srediti slobodne dane da bi njemu prisustvovali

BLITZ IZLET - dan prije polaska neko se odluči na neki izlet pa manijakalno unaokolo zove i skuplja ljude koji mogu krenuti sa njime,unatoč organiziranju '5 do 12' posjećeniji tip izleta

SVAKOTJEDNI IZLET - održava se svaki tjedan,a organiziran je najčešče srijedom i subotom.
 

Izrastao na temeljima zezancije, veselja, dobrog provoda i ljubavi prema planinarenju okupljajuči sve veći broj mladih na svoj i ponos PD Susedgrad OGRANAK PIJANI POSKOK postiže i uspjehe na hodačkome planu.Naši članovi nosioci su priznanja HPO,natjecanja Gojzerica,prošli su najteže i najzahtjevnije obilaznice drage nam države,godišnje prirede četrdesetak izleta,a česti su gost slovenskih,austriskih i taljanskih planina.